Åk skidor i Järvsö

Välkommen till en stark säsong i Järvsöbacken

Endast tre timmar från Stockholm och en kvarts promenad från järnvägsstatonen tornar Järvsöbacken upp dig. Med sina 20 pister, åtta lifter och en riktigt vass snowpark är Järvsöbacken perfekt för alla. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, till tuffa svarta pister. Hyr din utrustning på Bergshotellet och kasta dig ut i backen direkt från entrén.
Barnområdet och sittliftarna ligger runt knuten. Vi har skidskolor för nybörjare och barnaktiviteter som startar utanför hotellreceptionen.

Liftarnas öppettider:
Från och med den 26 november öppnar backen på helgerna så fort vädret tillåter.

Öppet dagligen 22 december - 18 april
kl 09.00 - 16.00
Tisdagar och torsdagar öppet till 19.00

Hotellliften är öppen till 19.00 på torsdagar

För uppdaterad information se jarvsobacken.se.
NYHET!
Nytt för i år är att backen har öppet nonstop tisdagar och torsdagar till 19.00 (ej i april).

Efter kl 16.00 är följande backar öppna:
• NORRBACKEN
• ÄLGPASSET
• BLIXTEN
• ÖSTBACKEN
• SKOLBACKEN
• BARNBACKEN
• KNATTEBACKEN
Karta över Järvsöbacken
Karta över Järvsöbacken, alla nedfarter, liftar och vart ni hittar Bergshotellet.

Shop & hyra

Bergshotellets skiduthyrning, shop och skipass är öppet 8.30-16.30 och extraöppet på torsdagar till 19.00. Shop och hyra ligger placerat på Plan1. Det går bra att förboka din utrustning påjarvsobacken.se och hämta ut den på hotellets Shop & Hyra.

Utförsåkning sedan 1930-talet

Järvsöbacken har erbjudit skidåkning sedan 1937 då man var en av de största i Sverige med en längd på hela 900 meter och en fallhöjd på 150 meter. På den tiden blev det inte så många åk per person på grund av att det inte fanns några liftar upp i slalombacken. På en dag kunde man knata upp och ner ungefär 10 gånger, mer orkade man inte med. 1957 blev det dock ändring på det. Detta år byggde man en lift med ett bygelsystem och där man fick köpa polletter nere på taxistationen i byn. Skidåkningen utvecklades och man hann byta namn på backen två gånger fram till dagens Järvsöbacken.