Vad du kan förvänta dig av maten på Bergshotellet 


Äkta mat

– Äkta mat grundar sig alltid i riktiga buljonger, slår Pär Johansson fast direkt. Han menar att mat som är ordentligt tillagad från grunden av färska råvaror ger äkta smaker. Med den inställningen har han byggt alla sina tre restauranger. Inget får lämnas åt slumpen i hans kök, och målet är högt ställt.

– Våra gäster ska alltid få det allra bästa och Bergshotellet ska vara ett tydligt exempel, med gäster från hela Sverige, berättar han.


Ekologiskt och närproducerat 

Dit ska han som sagt komma med riktiga buljonger, skapade från grunden, men också med ekologiska och närproducerade råvaror. Allt som går att köpa från Järvsö och Hälsingland köps här.


Frukost, lunch, fika och middagsservering

Bergshotellet i Järvsö serverar frukost, lunch, fika och middag, men även enklare rätter mellan lunch och middag när gästerna är sugna efter ett åk i backen. 
 
  • Varje dag året runt står vi alltid klar med en härlig lunchbuffé, bestående av en kött, en fisk, två vegetarisk rätter, en soppa samt salldsbuffé och kaka till kaffen. 
  • Det finns alltid hemlakade chokladbollar och hembakade mjuka kakor.
  • Mellan lunch och middag erbjuds alltid en Bistromeny.
  • På kvällen presenterar vi en a'la carte meny med noga sammansatta rätter efter vad årstiden och det lokala kan erbjuda. Vi siktar efter bra smakar av bra kvalitet. 
  • I vår efterrättsbuffé hittar du även våran populära kärleksfulla hemgjord växboglass med hemgjorda tillbehör.
  • Till barnens middag har vi en meny bestående av 3 olika rätter och självklart bjuder vi alltid barnen på glassbuffé till efterrätt. 


Matgläde från Hälsingland

För att locka fram de rena smakerna anpassar Pär menyerna efter vad som går att odla lokalt under de olika årstiderna, men det kommer givetvis att finnas frukt och grönt även i februari.

– Under de perioder när det inte går att få fram lokalproducerade råvaror, sätter jag mina leverantörer på att se till att vi har smakrika grönsaker i restaurangen. Jag kommer aldrig att nöja mig med smaklösa, billiga råvaror, säger han.

Passionen och drivkraften går inte att ta miste på. Bergshotellet har fått en krögare som vet vad han vill. Som gäst på Bergshotellet kan du således förvänta dig en härlig matupplevelse, där varje köttbit, varje potatis och varje sås är tillagad med kunskap och passion. 

Ännu en anledning att längta efter Bergshotellet i Järvsö!

BOKA BORD
Lunch och middag i Järvsö på Bergskrogen
Lunch och middag i Järvsö på Bergskrogen