Aktiviteter

- Mitt i ett äventyr

Låt den friska bergsluften stärka kropp, kreativitet och teamkänsla. Kicka igång, ta en paus, eller följ upp mötet med en gemensam adrenalinkick. Få rosor på kinderna och solsken i blick. Här bor du mitt i pisten för skidåkning eller cykling, mitt i äventyret – det är bara att öppna dörren och gå ut.

Lägg i ytterligare en växel, valla skidorna, åk utför och cykla nerför. Eller gör precis tvärtom: öka värmen i bastun och sitt en stund längre, sänk takten och tanka hjärtat med ny energi i ett gemensamt yogapass eller långpromenad. Valmöjligheterna är många och alltid naturnära, sommar som vinter — och om det behövs guide eller utrustning hjälper vi er förstås att fixa det.

Ett urval av våra snabba och lugna äventyr:

20 nedfarter, 8 liftar, 4 rullband för skidåkning. Cykling, down hill och cross country. Klätterstig, elljusspår för löpning och längdskidåkning. Yoga. Forsränning och paddling. Vandringsleder. Hundspann. Vandring med snöskor. Långfärdsskridskor. Fiske. Turridning...

Klicka på rubrikerna nedan för att se alla aktiviteter.

Äventyr »

Forspaddling

Testa att paddla forskajak under en för- eller eftermiddag. Vi går igenom forspaddlingstekniker och låter dig få känna på att hantera en forskajak. Vi håller till i Mellan Ljusnans forsar som ligger på en fem mil lång sträcka mellan Laforsen norr om Färila och Edeforsen i Järvsö. Dessa 15 forsar bjuder på varierad svårighetsgrad och forsar finns för alla nivåer av paddlare.

Ingår: lån av all utrustning, kajak, paddel, kapell, våtdräkt, jacka, hjälm och flytväst. Du tar med badkläder.

Down Hill

Precis utanför dörren finns en av världens mest populära cykelparker för downhill. Här finns över 20 leder – alla döpta som en hyllning till Järvsös drottning Lill-Babs. Välj mellan Barbro, En tuff brud, Twist Twist, Klas-Göran mfl. Här finns downhillcykling för alla. All utrustning finns att hyra i shopen på hotellet och vi arrangerar även introduktionskurser där vi lär ut grunderna.

Pris: 860 kr exklusive moms per person


Forsränning i gummibåt

Forsränning i gummibåt - eller Rafting som det också kallas, passar alla som tycker det är kul att vara ute på vattnet. Följ med oss i forsen och far fram över vågorna. Vi kör i Edängeforsen (fors klass 3) som är en av Sveriges bästa forsar för forsränning där vi kan utöka svårighetsgraden alltefter gruppen känner sig trygga i vattnet. Här finns allt från lugnt strömmande vatten till rejäla vågor och valsar. Aktiviteten är lämplig som teambuilding.

Antal deltagare: 5-28 personer
Tid: 3 timmar
Säsong: Maj-oktober
Plats: Edängeforsen i Ljusnan, 15 km norr om Järvsö
Pris: 710 kr exklusive moms per person. Guide, våtdräkt, flytväst och hjälm ingår.

Cross Country

Crosscountry vänder sig till dig som vill köra mountainbike i riktig terräng. Nu finns helt nya XC-leder som går på varierat underlag genom magisk natur.

Pris: 560 kr kr exklusive moms per person


Klätterstig

Alldeles utanför dörren ligger äventyret Järvstigen. Lite klättring, lite via ferrata, lite äventyrsstig – en härlig aktivitet för konferensgrupper som gillar att anta nya utmaningar. Här ges möjlighet att uppleva en form av bergsklättring under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper. Du klättrar, går och tar dig fram längs bergets klippor, på stålpinnar och vajrar – säkrad med klätterutrustning till toppen!

Antal deltagare: 20
Tid: 2 timmar
Säsong: Maj-oktober
Pris: 200 kr exklusive moms per person, utrustning och genomgång ingår. Önskas guide tillkommer 900 kr.

Alpint

Precis utanför hotellet ligger Järvsöbacken vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan. Skidåkning i 20 nedfarter, med 8 liftar och 4 rullband. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, till tuffa svarta pister. Nyhet 2019: Ny 6-stols expresslift tar dig rekordsnabbt till toppen.

Pris liftkort: 360 kr exklusive moms per person
Hyra skidutrustning: Priser och bokning »

Aktiviteter på snö och is »

Alpint

Precis utanför hotellet ligger Järvsöbacken vackert belägen med utsikt över Järvsö och Ljusnan. Skidåkning i 20 nedfarter, med 8 liftar och 4 rullband. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, till tuffa svarta pister. Nyhet 2019: Ny 6-stols expresslift tar dig rekordsnabbt till toppen.

Pris liftkort: 360 kr exklusive moms per person
Hyra skidutrustning: Priser och bokning »

Längdskidåkning

Alldeles utanför ditt hotellrum finns ett 2,5 km långt spår för skate och klassisk åkning. Spåren går in i skogen och är preparerade med konstsnö vilket gör det möjligt att köra ända fram till påsk. Utrustning finns att hyra på hotellet och hyrs ut från 2 timmar. Rekommenderas att boka minst två dagar före ankomst. Ca 2 mil från Järvsö ligger även längdparadiset Harsa: harsa.se »

Priser: 152 kr exklusive moms per person för fm/em


Snöskor

Att gå med snöskor är en perfekt aktivitet under er konferens där alla kan vara med. Vi kan anpassa hur utmanande det ska vara helt utifrån gruppens förutsättning. Välj mellan ”Enkla turen”, ”Klacken” eller ”Fackelvandring för en oförglömlig upplevelse med kollegorna. Det gå rutmärkt att enbart hyra utrustning men vi rekommenderar varmt en medföljande guide.

Tid: 2-3 timmar
Pris: 625 kr exklusive moms per person inkl guide

Hundspann

3 mil nordväst om Järvsö arrangerar Swedenhuskytours härligt spännande hundspannsturer. Här bjuds en fantastisk naturupplevelse och en känsla av total frihet, där inget annat än du, dina hundar och naturen existerar. Upplägget kan anpassas efter gruppens önskemål – vanligast är en aktivitet på ca 2 timmar.

Pris: 850 kr exklusive moms per person


Långfärdsskridskor

Samla teamet och bjud på en naturupplevelse utöver det vanliga. Känn vinden på kinden och glid fram över Ljusnan – med eller utan guide – Vi ordnar med komplett utrustning från Lundhags. Prisexempel skridsko och pjäxa.

Tid: 2 timmar med guide
Pris: 614 kr exklusive moms per person inklusive guide


Feel good aktiviteter »

Yoga

På hotellet har vi en träningsstudio för stillsammare aktiviteter och återhämtning. I samarbete med populära Cecilia Gustafsson från Holistic Training erbjuder vi yogapass som passar alla. Cecilia är en mycket eftersökt och välmeriterad yogainspiratör med bakgrund från gruppträning, dans och yoga. Hennes mål är att inspirera till holistisk träning med en helhetssyn på kropp, rörelse, hälsa och känsla.

Tid: 50 minuter
Pris: 130 kr per person
Antal: Max 20 personer per pass

Cykling

Hyr varsin cykel och ge er ut i vår vackra landsbygd. Vi packar fikakorgar som ni kan ta med och njuta av längs vägen. Cykla bland Hälsingegårdar, längs med Ljusnan, upplev Hälsinglands högsta vattenfall, magisk natur och hisnande vyer.
Klackturen: 25 km, svårighetsgrad; grön.
Se turen på googlemaps »
Färilaturen: 52 km, svårighetsgrad; grön.
Se turen på googlemaps »
Pris cykelhyra: Från 150 kr exklusive moms per person


Turridning

Upplev Järvsö från hästryggen. Sitt upp i sadeln och följ med på en turridning i den magiskt vackra hälsingeskogen. Passar så väl nybörjare som erfarna ryttare. Vi rider på islandshästar hos Per-Svensas året runt.
Pris: Från 300 kr exklusive moms per person (1 timme)
Tid: 1 timme – heldag
Antal: Max 6 personer per tur

Vandring

Här finns oändliga möjligheter att besöka mäktiga, orörda skogar och forsar, magiska utsiktsplatser och fina vandringsleder. Många av lederna startar direkt utanför hotellet. Välj mellan t ex Sannaleden 6,5 km, Kramstaleden 7 km eller Gruvbergsleden 14 km.


Kajakpaddling på Ljusnan

Upplev Järvsös vackra natur från vattnet, hyr en kajak och ta en tur på Ljusnan på egen hand eller tillsammans med guide.

Turtips
Det finns två turer som är vanligast att man paddlar, dels den kortare turen runt Kyrkön som tar ca 1 timme i lugn tempo och sedan den lite längre turen runt Torön som tar 3-4 timmar i lugnt tempo. Båda turerna passar ovana paddlare och är lättpaddlade.

Antal: Är ni fler än 20 personer rekommenderas tidig bokning
Pris: Guidad tur inklusive utrustning, 380 kr exklusive moms per person

Vildmarkspromenad

Walk and talk - Den perfekta bensträckaren i en djurpark som mest liknar vildmark. En kort promenad från hotellet ligger Järvzoo. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, järv och myskoxe är bara några av alla djur du kan träffa här. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du kan njuta av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen. Året runt.

Tid: Minst 2 timmar
Pris: 160 kr exklusive moms per person

Boka konferens

- Få offert inom en timme

Fyll vårt formulär och vi garanterar offert inom en timme (gäller måndag-fredag 08.00-17.00). Om inget av våra färdiga konferenspaket passar, så skräddarsyr vi mer än gärna efter era önskemål. Du når oss också på info@bergshotellet.se eller 0651 - 56 52 52 men helst av allt träffar vi dig gärna för en visning av hotellet; kanske får vi bjuda på en frukost eller lunch i samband med det?