Åk skidor i Järvsö

Ski-in ski-out på Bergshotellet

Endast tre timmar från Stockholm och en kvarts promenad från järnvägsstationen tornar Järvsöbacken upp sig. Med sina 20 pister, åtta liftar (Varav en sexstols expresslift)  och en riktigt vass snowpark är Järvsöbacken perfekt för alla. Här finns allt från mycket lätta, gröna backar, till tuffa svarta pister.

Hyr din utrustning på Bergshotellet och kasta dig ut i backen direkt från entrén. Hotellet ligger mitt i backen så mer ski-in ski-out kan det inte bli.

Barnområdet med rullband och knapplift ligger precis utan hotellet. Sittliftarna inklusive vår fina nybyggda 6-stols expresslift ligger precis runt knuten från hotellet.  

Vi har skidskolor för nybörjare och barnaktiviteter som startar utanför hotellreceptionen.

Liftarnas öppettider 2019 - 2020:
Backarna öppnar på helgerna i november så fort vädret tillåter.

Öppet dagligen 20 december - 13 april: 09.00-16.00
Öppet non-stop tisdagar & torsdagar: 09.00-19.30 (26/12 - 9/4)


För mer information se 
jarvsobacken.se.
Öppet non-stop
Järvsöbacken har öppet nonstop tisdagar och torsdagar till 09.00 - 19.30 26/12 - 9/4. Efter kl 16.00 är följande backar öppna:
• NORRBACKEN
• ÄLGPASSET
• BLIXTEN
• ÖSTBACKEN
• SKOLBACKEN
• BARNBACKEN
• KNATTEBACKEN
Karta över Järvsöbacken
Karta över Järvsöbacken, alla nedfarter, liftar och vart ni hittar Bergshotellet.

Shop & hyra

Bergshotellets shop & hyra är öppet dagligen 09.00-16.30 från och med 21 december. Shop och hyra ligger placerat på Plan1. Det går bra att förboka din utrustning på jarvsobacken.se och hämta ut den på hotellets Shop & Hyra.


Utförsåkning sedan 1930-talet

Järvsöbacken har erbjudit skidåkning sedan 1937 då man var en av de största i Sverige med en längd på hela 900 meter och en fallhöjd på 150 meter. På den tiden blev det inte så många åk per person på grund av att det inte fanns några liftar upp i slalombacken. På en dag kunde man knata upp och ner ungefär 10 gånger, mer orkade man inte med. 1957 blev det dock ändring på det. Detta år byggde man en lift med ett bygelsystem och där man fick köpa polletter nere på taxistationen i byn. Skidåkningen utvecklades och man hann byta namn på backen två gånger fram till dagens Järvsöbacken.