Hotellet har öppnat!

Regnet stod som spön i backen under förmiddagen, men när Bergshotellet i Järvsö slog upp sina portar klockan tre på eftermiddagen sken solen. Vid baren hällde Pelle och Kina upp champagne och hela lokalen doftade av linolja och trä. Förväntansfulla gäster började strömma in från den stora soliga altanen och hälsades välkomna av Anders Bucht, som hade all anledning att vara nöjd. Allt var färdigt!

Vid det öppna köket stod buffén och lockade med nybakt bröd och ljuvliga dofter från Frankrike, Italien och Hälsingland. Krögaren Pär Johansson beskrev precis vad hela personalen tänkte.

– Det har varit mycket jobb under en ganska lång period, men nu är allt klart och jag vill bara öppna. Det är underbart att se alla glada människor här, berättade han.

Järvsöborna samlades och njöt av "sitt" hotell; flera hade bokat in sig på eftermiddagsminglet, trerättersmiddagen och övernattning. Marie Plomér sitter skönt tillbakalutad på altanen och njuter av sin drink, sällskapet och atmosfären.

– Det som är mest fantastiskt med hotellet är att det ger ungdomarna i byn arbetstillfällen. Många nya människor kommer att hitta till Järvsö nu, säger hon.

Hotellet är öppet. Allt är klart. Välkommen!

Olle Larsson, Dick Helander, Peter Augustsson, Lars Öhman och Anders Bucht.Olle Larsson, Dick Helander, Peter Augustsson, Lars Öhman och Anders Bucht - herrarna som fått det att hända.​