Simon bygger Bergshotellet-hopp

Ett hopp blir till i Järvsöbacken


Snowboard-hopp i JärvsöbackenBergshotellets tävling i Järvsöbacken är i full gång. För att vinna gäller bara att hitta ett hopp med Berghotellet-logga, ta ett foto på någon som gör ett snyggt hopp just där, och lägga in det på instagram med taggarna #Bergshotellet och #Järvsö.
 
Det finns gott om snö att göra hopp av i Järvsö just nu, men den som trodde att det är snabbt gjort att bygga ihop en hopp-park får tänka om. Simon Hedqvist är 25 år och jobbar heltid med att planera och bygga parken i Järvsöbacken. Det har han gjort i fem säsonger.
 

Varierad park där alla är välkomna

– Vi har ju en ganska liten backe i Järvsö jämfört med många stora skidanläggningar runt om i världen. Själva parken är också lite krokig, vilket gör planeringen superviktig. Vi vill ha en så varierad park som möjligt, med så många olika linjer som möjligt, och där alla kan åka, oberoende av hur duktig man är, berättar han.
 

Det viktigaste är att ha kul!

Järvsöbacken har verkligen många olika hopp, rails, boxar och mycket annat i sin park och här finns allt från enkla till avancerade varianter. På frågan om hur han tänker om Bergshotellet-hoppet säger Simon att han valt att göra ett blått hopp, som alla som kan åka skidor klarar, men där man ändå kan göra rätt spektakulära hopp.
 
– Jag kommer att variera lite, så Bergshotellet-hoppet kommer inte att vara likadant hela säsongen. Det kanske blir ett corner, ett dance floor eller något annat. Det gör att de som är med och tävlar får lite olika möjligheter under säsongen, säger han.
 
Simon hoppar mycket själv och tycker att det viktigaste för den som ska vara med i Bergshotellets instagram-tävling är att ha kul.
 
– Du kan köra stort och spektakulärt eller med lägre fart och höjd. Det är inte det som kommer att avgöra om du vinner eller inte. Man ser direkt om du har kul eller inte och det är alltid viktigast, avslutar han.
 
Läs mer om tävlingen och var med och vinn fina priser!