Vad du kan förvänta dig av maten på Bergskrogen 


Äkta mat

– Äkta mat grundar sig alltid i riktiga buljonger, slår Pär Johansson fast direkt. Han menar att mat som är ordentligt tillagad från grunden av färska råvaror ger äkta smaker. Med den inställningen har han byggt alla sina tre restauranger. Inget får lämnas åt slumpen i hans kök, och målet är högt ställt.

– Våra gäster ska alltid få det allra bästa och Bergskrogen ska vara ett tydligt exempel, med gäster från hela Sverige, berättar han.


Ekologiskt och närproducerat 

Dit ska han som sagt komma med riktiga buljonger, skapade från grunden, men också med ekologiska och närproducerade råvaror. Allt som går att köpa från Järvsö och Hälsingland köps här.

– Fast det räcker inte med att det är lokalproducerat. Det måste vara högsta kvalitet också, säger han bestämt. Arbetet med en KRAV certifiering har inletts. Både Växbo Krog och Bollnäs Kulturkrog har redan certifierats.


Frukost, lunch, fika och middagsservering

Bergskrogen i Järvsö serverar frukost, lunch, fika och middag, men även enklare rätter mellan lunch och middag när gästerna är sugna efter ett åk i backen. Alla rätter serveras från våra generösa bufféer.
  • Det finns alltid chokladbollar, mjuka kakor och nybakade bullar. Mellan lunch och middag serveras alltid en värmande soppa eller en lokalt producerad burgare.
  • Middagen serveras som fyra olika buffèer. Förrätter, varmrätter, efterrätter och en barnbuffè.
  • Förrätter med två olika sallader, bröd & smör, två hårdlagrade ostar, pesto, tapenade, en varm soppa samt en från kväll till kväll varierande förrätt.
  • Varmrätter med en komplett fisk, en komplett kött och en komplett vegetarisk rätt.
  • Efterrätter med minst två sorters tryfflar, lokala och franska ostar med tillbehör, vaniljglass med tillbehör och en från kväll till kväll varierande efterrätt.
  • Barnbuffe med ekologiska pannkakor med tillbehör, hamburgare med tillbehör och en från kväll till kväll varierande barnrätt.


Matgläde från Hälsingland

För att locka fram de rena smakerna anpassar Pär menyerna efter vad som går att odla lokalt under de olika årstiderna, men det kommer givetvis att finnas frukt och grönt även i februari.

– Under de perioder när det inte går att få fram lokalproducerade råvaror, sätter jag mina leverantörer på att se till att vi har smakrika grönsaker i restaurangen. Jag kommer aldrig att nöja mig med smaklösa, billiga råvaror, säger han.

Passionen och drivkraften går inte att ta miste på. Bergshotellet har fått en krögare som vet vad han vill. Som gäst på Bergskrogen kan du således förvänta dig en härlig matupplevelse, där varje omelett, varje potatis och varje sås är tillagad med kunskap och passion. 

Ännu en anledning att längta efter Bergshotellet i Järvsö!

BOKA BORD
Lunch och middag i Järvsö på Bergskrogen
Lunch och middag i Järvsö på Bergskrogen